Част ВОДОСНАБДЯВАНЕ

В проекта се предвижда реконструкция на водопроводната мрежа с обща дължина 5377 м, от които 5246 м по трасето на предидената за реконструкция канализационна мрежа и 131 м за сметка на Община Севлиево ( извън трасето на реконструираната канализационна мрежа).

Настоящият проект предлага решение, свързано с проверка на мрежата за проводимост при новите оразмерителни водни количества за ПБН и противопожарни нужди, обследване за допустими скорости и загуби на напор и предвиждане на подмяна на определени клонове с нови тръби с фиксирани диаметри. Основият материал, който се използва за реконструкцията и подмяната на мрежата е полиетилен висока плътност.

Водопроводната мрежа на гр.Севлиево e преизчислена като сключена по всички улици с изключение на някои крайни „тупикови” улици, в които водопроводът е разклонен.

Минималният диаметър на тръбопроводите съгласно „Норми за проектиране на водоснабдителни системи” за населени места с 10 000 до 50 000 жители (НАРЕДБА № Iз-1971) е приет DN80 (Ф90 РЕ тръби PN10).

По трасето на водопроводната мрежа са ситуирани необходимите секционни спирателни кранове за отделяне и изолиране на група улици или квартали в случай на авария .

 




« назад

Този сайт е създаден по проект "Инвестиционен проект за рехабилитация и разширение на водопроводна и канализационна мрежа на град Севлиево", Договор за безвъзмездна финансова помощ №DIR – 51011116-C060 от 14.12.2012 г., финансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и правителството на Република България чрез Оперативна програма "Околна среда 2007-2013". Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от Община Севлиево и при никакви обстоятелства не може да се приема, че отразява официалното становище на Европейския съюз и правителството на Република България, представлявано от Министерство на околната среда и водите.