Официална церемония по повод финализиране дейностите по проекта на 07.04.2015 г.

         На 07.04.2015 г. (вторник) от 12:00 часа на новоизградената канализационна помпена станция „Изток” (до стадион „Раковски”) в гр. Севлиево ще се проведе официална церемония по повод финализиране дейностите по „Инвестиционен проект за рехабилитация и разширение на водопроводна и канализационна мрежа на град Севлиево”.

Проектът е на стойност 18 890 193,03 лв. и се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”, Процедура: №BG161PO00058/10/1.11/02/16 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в агломерации с над 10 000 екв.ж.”, Приоритетна ос 1 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води”.

Строителните дейности по проекта приключиха на 21.11.2014 г., като се реконструира и доизгради канализационна мрежа с обща дължина 15 108 м, от които:

- реконструирана канализационна мрежа с дължина 12 304 м;

- новоизградена канализационна мрежа в южната и източната части на  град Севлиево.

Изградени са два дъждопреливника на  кръстовището на ул. „Ал. Верешчагин“ и ул. „Видима“ и в кв. „Балабанца” и три канализационни помпени станции -  „Север“ в кв. „Балабанца“, „Изток“ в източна промишлена зона и  „Юг“ в близост до ел. подстанция – Севлиево.

Рехабилитира се 5 377 м водопроводна мрежа, като се изградиха и бяха монтирани пожарни хидранти.

По време на строителството бяха открити големи, скрити аварии на водопроводната мрежа, които трудно биха могли да бъдат открити при други условия. Това, както и подмяната на съществуващите азбестоциментови тръби с тръби полиетилен висока плътност, доведе до намаляване на  загубите на вода в следствие на амортизираните тръбни мрежи.

С реализацията на проекта се намали  инфилтрацията в канализационната система и предотврати разреждането на битовите води с подпочвени, което от своя страна доведе и до намаляване замърсяването на подземните води. Съвременните материали, технологии и начина на изпълнение на строителните дейности гарантират осигуряване на здравословни и безопасни условия за поддръжка на канализационната и водопроводна мрежа на град Севлиево и в същото време поддържане на обществената хигиена и здраве на жителите на града.




« назад

Този сайт е създаден по проект "Инвестиционен проект за рехабилитация и разширение на водопроводна и канализационна мрежа на град Севлиево", Договор за безвъзмездна финансова помощ №DIR – 51011116-C060 от 14.12.2012 г., финансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и правителството на Република България чрез Оперативна програма "Околна среда 2007-2013". Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от Община Севлиево и при никакви обстоятелства не може да се приема, че отразява официалното становище на Европейския съюз и правителството на Република България, представлявано от Министерство на околната среда и водите.